Lelijkste shirt

De 15 lelijkste voetbalshirts ooit

Ik zag op Instagram voorbij komen dat er een wedstrijd georganiseerd wordt voor het mooiste shirt van de eredivisie. Dat vind ik veel te moeilijk, want als je voor Twente bent vind je een Twente-shirt mooi en als je voor NEC bent vind je zelfs dat shirt mooi. En uiteindelijk gaat Feyenoord er met de prijs vandoor, want die supporters willen zeker niet dat “Die club uit 020” met de eer gaat strijken!

Met Koppers Sports maken wij heel veel speciaal gemaakte shirts voor diverse verenigingen. Vaak klassiek, maar wij hebben ook wel eens verzoeken gehad waar bij wij ons hebben afgevraagd of wij dit wel moesten doen.

Hieruit is een lijstje ontstaan met de Lelijkste Voetbalshirts Ooit (naar mijn mening).

Ik heb er bewust geen Nederlandse clubs tussen gezet en het lijstje is ook in willekeurige volgorde.

Als je nog een aanvulling op deze 15 shirts hebt laat het dan weten op onze social media kanalen, dan maken we samen deze lijst nog beter!

Huddersfield Town 91/92

In de jaren 90 zijn echt heel veel lelijke voetbalshirts gemaakt, maar het uitshirt van Hudderfield Town staat wel hoog in onze lijst. Bij dit shirt is het echt de vraag wat iemand heeft gebruikt toen hij of zij dit ontwerp heeft bedacht. Op de bovenstaande foto zie je Iwan Roberts ook een perfect gezicht er bij trekken.

Nigeria 94

Nigeria deed mee aan het WK 1994 met een thuisshirt dat nog steeds een van de beste in de geschiedenis van het land is, en een uitshirt dat eruitzag alsof er een stapel biljetten van één dollar aan vastzat.

Als je het combineert met die bijpassende shorts, wordt het alleen maar erger.

Brighton 90/91

Dit is wederom een jaren 90 shirt. Man, man, man. Het shirt op zich is al lelijk genoeg, maar samen met de bijpassende broek wordt het alleen maar erger.

Duitsland 1994


In dit lijstje mag natuurlijk niet een shirt van Die Mannschaft ontbreken. Meestal is het klassieke witte shirt met zwarte broek een prima tenue, maar zo nu en dan makken onze oosterburen een uitstapje. Zoals in 1994. In dat jaar moet de hoofdontwerpen een zonnesteek of iets dergelijks hebben opgelopen. Wie verzint deze vlekken en zet die ook nog eens op een bijpassende broek.

Belangrijk is wel om te vermelden; mocht dit een Duits lijstje zijn dan komt het shirt van Nederland EK 88 daar zeker op. Maar voor ons Hollanders is dat toch het allermooiste shirt.

USA 1994

Het uitshirt van Amerika tijdens WK 1994. Alhoewel, thuisshirt…. Ze hebben het iedere wedstrijd tijdens dat WK gedragen. Of het nu een uitwedstrijd of een thuiswedstrijd was. Je ziet hier ook nog eens de excentrieke Alexi Lalas dit tafelkleed dragen. Een mooie quizvraag zou zijn of er iemand weet bij welke Europeese club deze cultheld nog een seizoen heeft gespeeld?!

Fiorentina 92/93

Ook weer uit de jaren 90. Als of dit shirt nog niet lelijk genoeg is zat er ook nog een pijnlijke fout in het shirt waardoor het uit de handel is genomen. Kijk goed naar de voor ons linkerschouder van Batistuata. Dat is een zogenaamde Swastika. Gewoon even opzoeken op Wikipedia Ik moest zelf wel even 2 keer kijken, maar op eens is het duidelijk.

Carlisle United 93/94

Dit shirt ziet er uit als de bekleding van bus of vliegtuig dat geen enkel budget had en maar het goedkoopste ontwerp heeft gekozen. wat een puinhoop is dit?! Het plakkaat van de sponsorbedrukking maakt het wel helemaal af!

Het shirt van 1992 was trouwens niet veel beter: https://www.globalfootballshirts.com/1992-1993-carlisle-united-home-football-shirt-adults-xl-2752-p.asp

Scunthorpe United 94/95

Wayne Bullimore, Scunthorpe United

De, bij Carlisle United, genoemde bus/vliegmaatschappij heeft blijkbaar een paar jaar later de stoelen opnieuw bekleed en toen was er nog een stukje stof over. Dat ging naar Scunthorpe United. De sponsor, Pleasure Island, maakt het wel helemaal af.

Africa Unity 2010

Ik weet niet wat Didier Drogba hier nu staat te lachen? Het lijkt er op dat hij Colour Fest is geweest en de kleuren iet goed uit zijn kleding heeft gekregen.

Ik heb het even op gezocht maar in 2010 heeft Puma dit tenue gemaakt en speelde een samenstelling van de beste Afrikaanse spelers een wedstrijd tegen Kameroen. Het is de bedoeling dat wij hier de verweving van de aarde naar de lucht in zien. (Ik heb het niet bedacht!)

VFL Bochum 98/99

We hebben in deze lijst met lelijkste voetbalshirt ooit al diverse Engelse clubs gehad, maar we gaan nu even naar Duitsland. VFL Bochum in dit geval. Nu is het al een verwarrend shirt omdat de helft wit is en de andere helft vol kleuren. maar het kleine extra sponsorlogo op de kraag maakt het voor mij helemaal af!

Reggina 2011/2012

Dit shirt heeft Serie C club Reggina gelukkig maar 1 keer gedragen. Dit tenue is speciaal gemaakt voor “Reggio di Calabria”. Dat is de derby tegen Crotone. Reggina hoopte dat het eruit zou zien als een oud Grieks standbeeld om hun tegenstanders bang te maken met de angst voor de goden die in hun overhemden werden gerepliceerd. Het rode tenue is overigens het keeperstenue.

Australie 1990

Herkennen wij hem nog?

Graham Arnold speel in de jaren 90 onder andere voor RODA JC en NAC.

Dit shirt noemt men volgens mij abstract………. Mensen kinderen, mijn zoon van 3 kleur nog beter binnen de lijntjes!

Norwich City 1992

Dit lijkt wat mij betreft op andijviestamppot met te veel aardappels.

Als was vrouw zou je kunnen gaan denken dat je niet alle vlekken er uit hebt gekregen.

De sponsor was er ook niet blij mee les ik terug op het internet en eiste het sponsorbedrag terug.

Dat gebeurde uiteindelijk niet en speelde Norwich het jaar er op met een andere sponsor op de borst.

Athletico Bilbao 2004/2005

………………… Ik had eerst het idee dat er iemand een pot jam overheen had gegooid, maar na een kwartier zoeken op verschillende sites kwam ik er achter dat iemand hier ook nog echt over na heeft gedacht! namelijk een Baskische Kunstenaar genaamd; Dario Urzay. Het schijnt iets met bloedspetters te moeten zijn. Toen ben ik echt afgehaakt.

CD Palencia

Wat een afsluiter! CD Palencia spelend in het altijd sfeervolle La Balastera (Capaciteit 8071).

Dit is een shirt dat gedragen is tijdens de play-offs van een Spaanse onderbond.

Het motto het deze club is: “Nos Dejamos la piel” of te wel “Wij verkopen onze huid duur”.

Verkopen doen het zeker deze shirts! Van Amrika tot Zuid-Korea zijn ze al besteld bij Kappa.